Tevékenységeink, programjaink

Alapítványunk kizárólag saját forrásból finanszírozza programjait és a saját működését, ezért számunkra is kiemelten fontos, hogy legyenek támogatóink, szimpatizánsaink. Tevékenységünket önkéntes alapon fejtjük ki, mi mindannyian elhivatottságból, társadalmi megfontoltságból, szociális érzékenységünk miatt végezzük munkánkat – céljaink elérése érdekében, így az alapítványi forma működtetése minimális költséggel jár. Mi nem kapunk fizetést a munkánkért, mindannyian rendelkezünk munkaviszonnyal, így a szervezet érdekében kifejtett munkánk önkéntes. Működésünkre minimális összeget fordítunk, ezek a kiadások rendszerint, a szükséges szakmai programok megvalósításának előkészületeiből és az azzal járó kommunikációs feladatok finanszírozásából állnak. Ez az intézményi működési modell azért is előnyös, mert így szinte az összes forrásunkat arra tudjuk fordítani, amiért az Alapítványt létrehoztuk, azaz a gyermekek szakmai fejlesztésére, nem pedig a szervezet működtetésére.

Az Együtt Gyógyulni Könnyebb Alapítvány tevékenységét a 2011. évi CLXXXI. törvény szerint fejti ki, a nyilvántartásunk során törvényi szinten rögzített főbb céljaink a következők:

mozgásukban korlátozott gyermekek és felnőttek segítése

hátrányos helyzetű felnőttek és gyermekek életkörülményeinek javítása

kupakgyűjtés beteg gyerekek részére

fejlesztő- és gyógypedagógiai foglalkozások, fejlesztőtevékenységek megvalósítása

szakmai programok szervezése és lebonyolítása

krízistanácsadás, krízistámogatás

érzékenyítő és prevenciós programok

alapvető szociális feladatok és gyermekvédelem

Az Egri Törvényszék által kibocsátott, 1000/Pk.60052/2018 ügyszámú közalapítvány minősítésű, működési engedélyünk innen letölthető:

Segítő, támogató tevékenységeink:

rehabilitációs foglalkozások

gyógypedagógiai terápiák

fejlesztőpedagógiai terápiák és foglalkozások

beszéd- és kommunikációfejlesztés

tanulási nehézségek kezelése

fejlődési zavarok kezelése

megkésett beszédfejlődés terápiája

családsegítés és kríziskezelés

Segítő, támogató tevékenységeink:

Uszléber Tiriána vagyok, gyógytornász, DSGM szakgyógytornász.

1982-ben születtem Baján. Tanulmányaimat a gyöngyösi Kálváriaparti Általános Iskolában kezdtem, majd az egri Szilágyi Erzsébet Gimnáziumban folytattam. Gyógytornász diplomámat 2005-ben a Pécsi Tudományegyetem Egészségügyi Főiskolai Kar gyógytornász szakán szereztem.

2005 júliusától a gyöngyösi Bugát Pál Kórház alkalmazottjaként dolgoztam. Munkám során belgyógyászati, ortopédiai, reumatológiai, traumatológiai, neurológiai kórképek kezelésében szereztem tapasztalatot gyerekek és felnőttek ellátásában egyaránt.

Emellett a „Könnyek helyett” Alapítványnál sérült gyerekekkel foglalkoztam.

Későbbiekben a Synapsis ’96 Egészségügyi Szolgáltató Kft-nél megismerkedtem a házi betegellátás területeivel is, 2014-től főállású gyógytornászként tevékenykedtem.

Az évek során szakmai elégedetlenségem egyre nőtt. Úgy éreztem intézményi keretek között képtelenség tudásomnak és lelkiismeretemnek megfelelően elvégezni munkámat. 2017-től önálló vállalkozást indítottam, ahol egyénre szabott gyógytorna kezeléseket biztosíthatok.

Felismertem, hogy a csecsemők és gyermekek ellátása minimális szinten van térségünkben. 2018. januárjában másoddiplomát szereztem a Dévény Anna Alapítványnál. Azóta legnagyobb tudásommal próbálom segíteni a születési oxigénhiánnyal született vagy mozgásfejlődésében elmaradt csecsemők fejlődését.

Foglalkozok Schroth-terápiával, McKenzie terápiával, kinesiologiai tapasz felhelyezésével.

Az Együtt Gyógyulni Könnyebb Alapítvány gyógytornászaként, látva a gyerekek sikeres fejlődését, örömmel dolgozom évek óta, ebben a hasonló értékrendekkel bíró csapatban!

Tevékenységeink: